Prezervative Durex
Trebuie mentionat ca numele Durex este un acronim pentru “Durabilitate, Siguranta(Reliability) si Excelenta”. Dedicarea continua catre calitate este ceea ce a facut ca Durex sa ajunga unul dintre cele mai cunoscute branduri din lume. Toate aceste prezervative Durex sunt aprobate din punct de vedere medical, avand un grad inalt de eficienta pentru protejarea impotriva bolilor transmise sexual sau a sarcinilor nedorite.
Despre prezervative in general
Prezervativele sunt o metodă extrem de eficientă pentru a te feri de o sarcină nedorită, dar, în același timp, oferă și o protecție excelentă împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Astăzi, cumpărarea prezervativelor a devenit foarte facilă și asta datorită faptului că se găsesc peste tot: în farmacii, benzinării, magazine micuțe, supermarketuri sau hipermarketuri, astfel că nu ai cum să nu găsești de unde să cumperi când ai nevoie.
În cazul în care credeai că prezervativele sunt, mai degrabă, o găselniță nouă, aparute relativ recent, este bine să știi că istoria prezervativelor începe încă de acum 13,000 de ani. Da, ai citit bine, încă de atunci oamenii își doreau să se bucure de o partidă de sex fără să-și facă griji că s-ar putea alege cu vreo infecție sau cu o sarcină nedorită.
Desigur, la început materialul din care erau confecționate produsele erau mai puțin eficiente, dar și mai puțin confortabile. Prima dovadă a folosirii prezervativului face referire la o pictură rupestră din Franța. Pictura înfățișa un cuplu surprins în timpul actului sexual, iar bărbatul purta un soi de piele de animal pentru a se proteja.
În secolul al-XVI-lea, a început să se răspândească în Europa o boală cu transmitere sexuală, și anume sifilisul. Cunoscută și sub denumirea de “boala franceză”, această boală a pus mari probleme până când un italian, Gabriele Falloppio, a dezvoltat o versiunea mai avansată de prezervative cu scopul de a combate epidemia de sifilis. Această nouă invenție a italianului era, de fapt, un soi de teacă din material textil care era îmbibată în substanțe chimice și care se punea peste penis fiind apoi legată cu o panglică pentur a nu aluneca.
Gabriele Falloppio a condus chiar și un studiu pe 1000 de participanți pornind de la noul prezervaitv și a concluzionat că niciun participant care a folosit prezervativul dezvoltat de el nu a contactat sfilis. Acest rezultat îl face pe italian sa fie considerat inventatorul prezervativului care proteja împotriva bolilor cu transmitere sexuală.
Prezervativele din cauciuc au apărut în 1855, fiind fabricate de Charles Goodyear. Atunci s-au pus bazele produselor care nu mai foloseau membrane sau piele de animale. Un moment important în istoria prezervativelor este reprezentat de anul 1920, atunci când a apărut prezervativul din latex. În 1957, Durex a dezvoltat primul prezervativ cu lubrifiere.
Prezervative Durex – de ce să le alegi?
Prezervativele Durex sunt cele care au cea mai bună calitate în comparație cu celelalte branduri de pe piață. Cu o experiență de peste 80 de ani în fabricarea de prezervative, Durex testează fiecare produs înainte de a fi scos spre vânzare, ceea ce confirmă accentul pus pe calitate.
Astfel, fiecare prezervativ Durex este confecționat din materii prime de înaltă calitate și este testat electronic. Mai mult, eșantioanele din fiecare lot care ajunge pe piață sunt umflate cu aer pentru a le putea fi testată rezistența. În ceea ce privește rezistența produselor, standardele internaționale cer ca un prezervativ să poată conține 18 litri de aer. Prezervativele confecționate de Durex pot conține până la 40 de litri de aer fără să se spargă, ceea ce arată, încă o dată, accentul pe care brandul îl pune pe calitate.
Pentru a verifica potențialele fisuri, cei de la Durex umplu eșantioane cu apă și realizează aproape două milioane de astfel de teste cu apă în fiecare lună pentru a se asigura că produsele date spre vânare sunt perfecte. Un alt lucru important este acela că produsele Durex sunt testate dermatologic, ceea ce înseamnă că nu există niciun risc de iritații.
Prezervative Durex – cum funcționează?
Atunci când sunt folosite corect, prezervativele Durex oferă o protecție de peste 98%. Practic, prezervativele oferă o barieră fizică ce blochează sperma să intre în vagin. Majoritatea prezervativelor sunt confecționate din latex sau din materiale care opresc fluidele in interiorul produsului.
Durex a fost prima companie care a dezvoltat și folosit testarea electronică a produselor sale și oferă mai multe variate de prezervative în funcție de:
- mărime;
- nivelul de lubrifiere;
- textură;
- aromă;
Prezervative Durex – avantaje
Există mai multe modalități de contracepție, atât pentru femei, cât și pentru bărbați, însă care sunt avantajele principale are prezervativelor?
- sunt mai puțin costisitoare comparativ cu metodele pe bază de hormoni;
- modalitatea de funcționare nu implică folosirea hormonilor;
- se găsesc peste tot, spre deosebire de alte metode cntraceptive care pot fi achiziționate doar din farmacii;
- protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală, ceea ce alte metode contraceptive nu oferă;
Prezervative Durex – tipuri
Există mai multe tipuri de prezervative Durex pe care poți să le alegi. Sfatul nostru este să nu te oprești la unul singur, ci să experimentezi cât mai mult până găsești varianta cea mai bună pentru tine. Cel mai important aspect, pe lângă protecție, este ca prezervativul ales să îți poată satisface cel mai bine dorințele. De pildă, dacă vrei să simți mai bine partenerul, poți opta pentru un produs foarte subțire. Pentru accenturarea fiecărei senzații, te poți îndrepta spre prezervative cu nervuri.
Si pentru că, uneori, alegerea prezevativulu nu este tocmai o sarcină ușoară, îți venim în ajutor și îți spunem care sunt tipurile de prezervative Durex:
- durex ExtraSafe – acestea sunt un pic mai groase decât celelalte prezervative, având o grosime de 0.075mm. Prezervativele ExtraSafe sunt perfecte pentru o experiență intensă care să îți garanteze și o protecție extrem de ridicată. Aceste produse sunt și lubrifiate suplimentar pentru a-ți oferi nivelul de plăcere pe care ți-l dorești;
- prezervativele foarte subțiri – în această categorie intră prezervativele Thin Feel, Ultra Thin, Intimate Feel și RealFeel. Produsele au fost dezvoltate pentru a putea să îți simți partenerul mai aproape și să te bucuri de o experiență aproape identică cu cea în care nu ai folosi prezervativ. Toate aceste produse sunt extra lubrifiate pentru ca tu să poți simți fiecare senzație și să a parte de un act sexual plin de plăcere;
- prezervativele cu arome – gama de prezervative DurexTasteMe oferă un plus de senzualitate actului sexual, cu precădere a celui oral, și te încântă cu arome precum banane, căpșuni, portocale sau mere;
- prezervative cu striații – prezervativele cu striații amplifică fiecare senzație, oferind plăcere suplimentară ambilor parteneri. Important de reținut este faptul că, deși aceste prezervative au pe suprafață striații, acestea sunt foarte subțiri, astfel că nu îți vor afecta sensibilitatea și nu vei rata nicio clipă senzațiile din timpul actului sexual. Durex oferă trei tipuri de prezervative cu striații, și anume: Tickle Me, Excite Me și Pleasure Me;
Cum să alegi cel mai sigur prezervativ?
Prezervativele oferă un nivel ridicat de plăcere ambilor parteneri, însă oferă, în același timp, și protecție. De altfel, folosirea prezervativelor este, mai degrabă, legată de protecția la bolile cu transmitere sexuală și la riscul unei sarcini nedorite. Tocmai de aceea, este ușor de înțeles de ce este nevoie să te asiguri că alegi produsul care îți va oferi cea mai bună protecție. În acest sens, venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi pentru a fi sigur că alegi cel mai bun produs pentru tine:
- evită prezervativele care abia au fost dezvoltate – aici facem referire la faptul că este posibil ca producătorii să fabrice prezervative care pun accent mai degrabă pe stimularea sexuală, decât pe protecție. Recomandarea noastră este să eviți produsele pe care nu este menționat faptul că oferă protecție împotriva bolilor cu trasmitere sexuală sau care previn o sarcină nedorită;
- citește informațiile de pe ambalaj – în acest sens, sfatul nostru este să te asiguri că este menționat ca produsul respectiv te va proteja de orice tip de boli și că respectă toate standardele de siguranță;
- evită prezervativele confecționate din materiale naturale – prezervativele din materiale naturale sunt o alternativă la cele confecționate din latex, însă, deși sunt eficiente când vine vorba de o sarcină nedorită, nu sunt la fel de eficiente atunci când vorbim despre bolile cu transmitere sexuală. În cazul în care ai alergie la latex sau cauți pur si simplu o alternativă, sfatul nostru este să te îndrepți spre prezervative confecționate din poliuretan. Produsele din poliuretan sunt un pic mai scumpe, dar oferă aceeași protecție împotriva bolilor precum produsele din latex;
- folosește prezervative cu lubrifiere – nu toate persoanele au nevoie să folosească produse cu extra lubrifiere. În mod natural, vaginul se lubrifiază atunci când femeia este excitată, însă, uneori, lubrifierea naturală nu este de ajuns. În astfel de cazuri, sfatul nostru este să optezi pentru prezervativele cu lubrifiere și asta pentru că lubrifierea exterioară a prezervativului duce la evitarea frecării în timpul actului sexual și ajută la prevenirea alunecării prezervativului;
Prezervative Durex – cum le folosești corect?
Așa cum spuneam, atunci când le folosești corect, prezervativele îți asigură o protecție de 98%. Cu cât modalitatea în care folosești prezervativul nu este optimă, nivelul de protecție scade, iar riscul unei sarcini nedorite sau a contactării unei boli cu trasnmitere sexuală crește. Tcomai de aceea, îți venim în ajutor și îți spunem care sunt pașii pe care trebuie sa îi urmezi pentru a te asigura că foloești prezervativul în mod corect și eficient:
- fii atent la data de expirare – primul pas pentru a te asigura că folosești prezervativul în mod corect este să verifici data de expirare. În cazul în care produsul pe care îl folosești este expirat, nu vei avea parte de nvelul de protecție de care ai nevoie;
- verifică aerul din interior – o altă modalitate penru a te asigura că prezervativul este sigur de folosit este să vezi dacă are aer in interior. Tot ce trebuie să faci este să ții ambalajul între degetul mare și cel mijlociu. Dacă este aer înăuntru, atunci ambalajul nu a fost afectat în niciu fel, iar prezervativul este sigur de folosit;
- deschide ambalajul prezervativului cu grijă – pentru a deschide corect ambalajul, rupe-l de la marginea colțului. Nu folosi unghiile sau o foarfecă pentru a nu rupe, din greseală, și prezervativul;
- pune prezervativul corect – atunci când așezi prezervativul, este extrem de important să lași la capăt un pic de spațiu gol. Dacă nu faci acest lucru, nu va fi suficient loc pentru spermă, iar acest lucru poate duce la ruperea produsului. Totodată, este bine să te asiguri că nu este aer în acel spațiu gol, aer care ar putea favoriza ruperea în timpul actului sexual;
- ține de capătul prezervativul atunci te retragi – după ejaculare este important să ții de baza prezervativului ca sa nu existe riscul să aluece sperma în interiorul vaginului;
- aruncă prezervativul – prezervativele nu se refolosesc, ci sunt de unică folosință. Odată ce ai folosit unul, aruncă-l;
Așadar, prezervativele Durex sunt cele mai calitative de pe piață, oferind protecția necesară și punând, în același timp, accent și pe stimularea și plăcerea din timpul actului sexual. Folosirea prezervativului este esențială pentru a te asigura că nu vei avea de-a face cu o boală sau cu riscul unei sarcini nedorite. Astfel, atunci când îți dorești să ai parte de un act sexual de neuitat, nu uita să ai la tine un prezervativ Durex.