Shopping Cart
prezervativul

Sunt eficiente prezervativele?

Prezervativele sunt cele mai eficiente cand vine vorba de prevenirea sarcinilor nedorite si a bolilor transmise pe cale sexuala (BTS). Daca urmezi corect instructiunile de utilizare si folosesti prezervativul de fiecare data cand ai un contact sexual fie ca e vaginal, oral sau anal, exista un risc foarte mic de a avea parte de o sarcina nedorita sau de a contacta sau transmite o boala cu transmitere sexuala (BTS).prezervativul

Cat sunt de eficiente prezervativele impotriva sarcinilor nedorite?

Daca folosesti corect prezervativul, de fiecare data canda faci sex, exista 98% sanse sa previi o sarcina nedorita. Avand in vedere ca nu toata lumea foloseste corect prezervativul, statistic vorbind, exista 85% sanse, ca in cazul folosirii unor prezervative, sa previi aparitia unei sarcini. Acest lucru inseamna ca doar aproximativ 15 femei din 100 care folosesc prezervativul ca solutie unica de prevenire a sarcinilor, sa ramana insarcinate in decursul unui an.

Cu cat folosesti mai corect un prezervativ, de fiecare data cand faci sex, cu atat riscul de aparitie a unei sarcini este mai redus. Cu toate acestea exista totusi un risc mic sa apara o sarcina chiar si in cazul unei folosiri corecte a prezervativului.

Cauti metode suplimentare de prevenire a sarcinii? Pilulele, steriletul, diafragma, substantele spermicide sau coitul intrerupt sunt doar cateva alte metode care pot fi folosite in paralel cu utilizarea prezervativului, pentru o protectie crescuta impotriva sarcinii nedorite.

Cum poate fi crescuta eficienta unui prezervativ?

Cea mai buna metoda de a obtine maximum de eficienta de la un prezervativ, este sa il folosesti corect de fiecare data cand ai parte de un act sexual vaginal, oral sau anal. Acest lucru presupune sa porti prezervativul pe durata intregului act sexual, de la inceput pana la sfarsit. Ai grija ca prezervativul sa fie rulat pe penis in mod corect inainte de a avea loc primul contact genital. Citeste aici despre cum sa folosesti corect un prezervativ.

Folosirea unui prezervativ impreuna cu alte metode de prevenire a sarcinii (pilule, sterilet, injectii cu progesteron, etc) este o metoda ideala de a scadea riscul de aparitie a unei sarcini nedorite sau de a contacta o boala cu transmitere sexuala. Folosind metoda ÔÇ×retrageriiÔÇŁ, inainte de a avea loc ejacularea, suplimentar utilizarii unui prezervativ, reduce si mai mult riscul ca sperma sa ajunga in vagin, imbunatatind astfel sansa de a preveni o sarcina nedorita.

Este contraindicata utilizarea unui prezervativ pentru barbati impreuna cu un prezervativ pentru femei. Prezervativul este creat astfel incat sa fie folosit de unul singur, iar dublandu-l cu alt prezervativ nu creste neaparat gradul de protectie. Dimpotriva, frecarea materialelor celor doua prezervative, unul de celalalt, poate duce la ruperea sau deteriorarea lor. Un singur prezervativ folosit in mod corect este tot ce iti trebuie pentru o protectie eficienta.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Livrare Gratuit─â

La comenzi peste 300 lei

Returnare produse

poti returna produsele în 14 zile

Consultan╚Ťa profesional─â

Specialiștii nostri sunt disponibili

Ambalare 100% Discret─â

Cutii opace. Neinscrip╚Ťionate